Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 16:38

Δελτίο τύπου Κυπροελλαδικού Συνεδρίου Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας 2012

Στις 29, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο Κυπροελλαδικό Συνέδριο Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και η Θερινή Ημερίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας στο ξενοδοχείο Coral Beach στην Πάφο.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από τις Δερματολογικές και Αφροδισιολογικές Εταιρείες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το τριήμερο αυτό συνέδριο ήταν η αναβάθμιση των προηγούμενων Κυπροελλαδικών Δερματολογικών Συνεδρίων που σκοπό έχουν τόσο την επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών όσο και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Ελλαδιτών και Κυπρίων δερματολόγων. Το συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 300 συνέδρων από την Ελλάδα και την Κύπρο, αριθμός που ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών και κατέστησε το φετινό συνέδριο το μαζικότερο συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας που διοργανώθηκε μέχρι τώρα στην Κύπρο.

Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρ. Σταύρου Μαλά και του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου. Τους συνέδρους καλωσόρισαν οι Πρόεδροι των δύο εταιρειών Δρ. Δημήτρης Ρηγόπουλος και Δρ. Ανδρέας Παλλούρας οι οποίοι εξέθεσαν τη σημασία και τους σκοπούς του συνεδρίου. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με το χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας Δρ. Σταύρος Μαλάς. Μετά την ολοκήρωση της εναρκτήριας τελετής ο προσκεκλημένος ομιλητής τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης ανέπτυξε με την ευφράδεια και το συγκροτημένο του λόγο που σαγήνευσε τους συνέδρους το θέμα «Ιατρική και Πολιτική».
Η επιλογή των θεμάτων έγινε με γνώμονα την επιμόρφωση του μάχιμου δερματολόγου αλλά και του ερευνητή και τα θέματα ανέπτυξαν διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα θέματα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέροντα και κάλυψαν όλο το φάσμα της Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας και οι σύνεδροι συμμετείχαν ενεργά και μαζικά.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου λειτουργούσε Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων και Ιατρικών Μηχανημάτων για επιπρόσθετη ενημέρωση των συνέδρων. Στο τέλος των εργασιών οι Πρόεδροι των Δερματολογικών Εταιρειών Ελλάδας και Κύπρου τόνισαν την διαπίστωση πως το συνέδριο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο ως προς την επίτευξη των στόχων των του, και συμφώνησαν από κοινού τη συνέχιση των συναντήσεων των Ελλαδιτών και Κυπρίων δερματολόγων με προοπτική την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού των Κυπροελλαδικών Συνεδρίων Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.